Broks Tea
0,-
Lukk
Handlekurven er tom

Subtotal: 0,-

Yerba Mate

Yerba mate har vokst i popularitet de siste årene. Utvalget har vært smalt når det gjelder mate med smakstilsetninger i Norge. Derfor ønsket jeg å lage et par blandinger for studiestart når en kanskje trenger et koffeinkick daglig. Sjekk ut Mate, Myrt og Mynte og Kanelbolle eller prøv en bundle med alle tre som et alternativ til kaffe og matcha.

 

Yerba mate blir drukket i Uruguay, Argentina, Brazil og på fotballbanen av proffe fotballspillere. Men hva er dette egentlig for slags urt?

 

Yerba mate er en busk som i lang tid har blitt høstet og drukket som brygg i flere kulturer i mellom- og sør-amerika. Mate har høyt koffeininnhold og brukes som en oppkvikkende drikk for å holde energinivået oppe i løpet av en hel dag. I noen kulturer har mate en sosial rolle litt slik som kaffen har i Norge. Mate er bitter på smak og kan nytes igjennom hele dagen om du brygger den i en calabash, en kopp laget av tørket calabash-gresskar. Koppen fylles halvfull med urten og fylles opp med vann i løpet av dagen. Mate drikkes gjerne med en bomilla, som er et sugerør i metall med filter i bunn. 

 

 

 

 

         

 

Fyll en calabash halvfull med mate og tipp den noe på siden slik at maten legger seg diagonalt i calabashen. Bruk en skje eller baksiden av en flat bombilla til å klappe ned maten litt slik at den blir noe fastere og mer kompakt. Fyll opp med vann opp ca. 75 grader og la trekke i 5-10 minutter eller lengre om du ønsker. Drikk via bombilla og fyll koppen opp med mer vann når du har drukket opp første trekk. Fortsett slik så lenge du ønsker og orker.

 

Ha 2 perfekte måleskjeer med mate i en god tesil. Hell over vann på ca. 75 grader og la trekke i 5-10 minutter eller lengre om du ønsker. Ta ut tesila og drikk brygget.

 

Så enkelt kan det være å skaffe seg litt ekstra energi i arbeidsdagen. 
Kos deg med utforskingen av yerba mate,

Tilbake

Trykk ENTER for Ã¥ søke